Коса

Регенератор/балзам за коса!

„Сите девојки користат балзам за коса, но дали сите го прават тоа онака како што треба?“

Употреба на регенатори се исто така многу важен дел од нега на косата (Покрај правилното миење и Правилното сушење за кои што веќе пишувавме!)

Регенаторот всушност ја храни и негува вашата коса, ја хидрира и прави таа да биде сјајна. Го спречува цветањето на вашата коса и овозможува таа полесно да се исчешла. Токму од тие причини и од голема важност е регенаторот да го користите без обѕир за каков тип на коса станува збор. Особено ако вашата коса е фарбана!

Што се однесува до изборот на регенераторот и количината потребна да се нанесе при секое миење, потребно е да се знаат следниве неколку нешта:

–    За сува коса користете хидрирачки регенератор.
–    За мрсна коса одберете балзам без улје.
–    За оштетена коса користете балзам со протеини во составот.

Ви препорачуаме да ги купувате оние поквалитетните, т.е. поскапите, а вашата коса за таа ваша грижа богато ќе ви се одолжи. Што се однесува до количината потребна да ја нанесете на вашата коса, придржувајте се до советите во врска со миењето и шампонењето на вашата коса, т.е. :

–    За кратка коса пречникот на балзамот треба да е 1,5 sm.
–    За средна должина – 2,5 sm.
–    За долга коса пречникот да е околу 4 sm.

 

 

alt

alt

—————————–

altЗапознајте се со правилата на Наградната игра „Бесплатно бојадисување на вашата косата со бои на природна база “ што еднаш месечно Академијата Авангард ја доделува на една наша читателка!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button