Психолошки профил на Раковите: Прочитајте ги како отворена книга!

Наизглед крути, дрски или желни за контролирање, Раковите во себе кријат сложена емотивна структура и длабоки внатрешни доживувања.

ФОТО: smallbizdaily.com

Тие се личности кои се создадени од силни чувства и кои длабоко ги доживуваат сите случувања околу нив. Делуваат пасивно, молчелеви се, внимателни и таинствени. Другите околу нив ги доживуваат како закана, но повеќето не се грижат за самите нив, туку за нивното семејство, а особено за децата. Имаат посебно чувство за своето потомство, а и многу ја почитуваат традицијата. Не важат за агресивни, но кога се во прашање оние кои ги сакаат, како нивните најблиски, бестрашно ќе застанат во нивна одбрана. Раковите се религиозни, полни со духовни вредности и истите повеќе ги ценат за разлика од материјалните работи. Но, истовремено многу вложуваат и на професионален план. Кога имаат јасна цел, тие се упорни и одлучни, не трошат време на излегување и на празни муабети, а имаат и малкумина кои може да ги наречат пријатели. Кон своите другари и се великодушни и несебичнии, а кон другите недоверливи. Не се склони кон фалење, дури и претеруваат со самосожалување. Кога се во големо друштво се чувствуваат непријатно и држат ладни ставови. Оние кои ги познаваат ги сакаат поради нивната великодушност и грижливост.

Facebook Comments
(Visited 77 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT

Loading...