Простете си себеси, простете им на другите: Простувањето има многу поголема моќ отколку што можете да замислите

Ние постојано растеме, секој ден во нова средина. Доаѓаат нови луѓе и нови околности. Некои стари пријатели си заминуваат, доаѓаат нови кои се обидуваат да влезат во нашиот живот. Во некој момент се разделуваме од нашата фамилија, со цел да се дообразуваме или да бараме работа, да си ги остваруваме нашите цели од иднината. Во текот на овие животни фази ние постојано учиме и истражуваме нови нешта.

ФОТО: inspiringtips.com

Но, една работа која треба да ја сфатиме е дека секогаш треба да простиме. По природа, ние сме емоционални суштества. Секој човек прави грешки. Некој поголеми, некој помали, некој со поголеми последици, некој со помали. Некои луѓе не се покајуваат, додека други постојано се обвинуваат што згрешиле. Процесот на учење и растење никогаш не завршува – токму тоа е животот. Затоа, многу е важно да имаме на ум дека треба да им простиме на другите зашто и тие се човечки суштества кои секојдневно учат нови животни лекции.

Да се опседнувате со нешто што не може да биде сменето, е навистина тешка работа која не ви дозволува да продолжите понатаму. Ако не простите и ако се заглавите во минатото, нема да ги проширите своите хоризонти и нема да ги сфатите убавините кои ве опкружуваат.

Простете им на другите, простете си себеси. Сакајте ги другите, сакајте се и себеси. Така ќе се ослободите од стресот и ќе се убедите себеси дека никој не е совршен. Дури и да боли вистината понекогаш, важно е да сфатите дека сте слободни, така ќе се излечите побрзо. Ценете се себеси, бидете личност која знае да простува и која знае да бара посветла иднина.

Правете го она што го сака вашето срце, без разлика што велат другите. За да имате чиста душа и мирна совест, простете им и на вашите непријатели зашто не успеале да ги видат убавините на животот. Простете им на за ваше добро, за вие да можете да имате среќа и љубов за сите луѓе кои доаѓаат во вашиот живот и кои имаат намера таму и да останат.

(Visited 66 times, 1 visits today)