Реклама
Култура[тор]

Премиера на театарска претстава „Кога лисјата паѓаат“

Реклама

НУ Турски Театар на 25. 06. 2012 г. (понеделник) со почеток во 20.00ч., премиерно ќе ја изведе претставата КОГА ЛИСЈАТА ПАЃААТ од Решат Нури ЃУНТЕКИН  и режија на Салаетин БИЛАЛ. По тој повод, на 21. 06. 2012 во 11.00 часот ќе се одржи Конференција за медиумите  во просториите на Турскиот Театар.

Маркетинг

Режија : Салаетин БИЛАЛ

Сценографија : Владимир ГЕОРГИЕВСКИ

Маркетинг

Костимографија : Благој МИЦЕВСКИ

Музика : Џенгиз ИБРАХИМ

Превод на македонски јазик : Џанан АЛИ – ЏУМКАР

Улоги:

Али Риза – Елјеса КАСО

Хајрије – Перихан ТУНА – ЕЈУПИ

Фикрет – Сузан АКБЕЛГЕ

Шефкет – Селпин КЕРИМ

Лејља – Несрин ТАИР

Неџља – Зубејде СЕЛИМОВСКА – Перихан ИСМАИЛ

Ајше – Сара ОСМАН

Ферхунде – Фунда ИБРАХИМ

Наили – Атила КЛИНЧЕ

Абдуљвехап – Џенап САМЕТ

Музафер – Неат АЛИ

Вехби – Тамер ИБРАХИМ

Тахсин – Аксел МЕХМЕТ

Ријад ТАХИР

Мукерем БИЛАЛ

Наџие ХАСАН

Суат РАХМАН

Фејхан АХМЕТ

Танкут ИБРАИМ

Муаља САЛИХУ

Зекирја АБДИ

Абдурахман РАХМАН

Мухамед БАКИОВСКИ

Мемет ИСМАИЛ

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button