Реклама
Култура[тор]

Походот на “Трето полувреме” продолжува

Реклама

По успешното прикажување на филмот “Трето полувреме” на нашиот режисер Дарко Митревски во Палм Спрингс во САД тој се сели на европскиот континент.

Филмот ке биде прикажан на маркетот на 63. Берлински филмски фестивал во периодот од 7 до 17 февруари.

Маркетинг

Својата меѓународна премиера филмот ја имаше неодамна на реномираниот филмски фестивал во Палм Спрингс каде беа распродадени сите проекции.

Официјални лица објаснуваат дека аплицирале на повеке важни, светски фестивали при што се очекува исходот од селекцијата.

Во меѓувреме филмот се појавува на секој маркет каде што има можност и граби со цврсти чекори кон освојување на светската кинематографија.

Во Македонија филмот сеуште се прикажува а до сега го виделе над 80 000 лица.

Поврзано

Back to top button