Шминка

Палети со сенки за да направите тренди шминка „smokey еyes“

Шминката „зачадени очи“ (smokey eyes) е една од најпопуларните за оваа сезона, па доколку сакате да ја направите, еве ви неколку палети со чија помош многу полесно ќе го постигнете тоа.

 

Најпопуларна боја за оваа шминка е сивата, но секако дека тоа не е правило, па затоа слободно обидете се и со некои други бои.

 

Виолетовите и зелените нијанси одлично ќе ги истакнат зелените очи, но тие одговараат и на оние кои имаат кафеави.

„L’Oreal Paris Color Riche“ во нијанса „Disco Smoking“.

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/moderna/beauty/11779-paleti-na-sminka?slika=1 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

Бидете храбри и поиграјте се со боите, а еве уште неколку производи со кои најлесно ќе го направите тоа.

„Avon True Color Quad“ во нијанса „Metal Eyes“.

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/moderna/beauty/11779-paleti-na-sminka?slika=2 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

„Catrice Absolute Nude“ 

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/moderna/beauty/11779-paleti-na-sminka?slika=3 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

„Illamasqua Sacred Hour Perfection“

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/moderna/beauty/11779-paleti-na-sminka?slika=4 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

„Make Up Factory Eye Colors“ во нијанса „Silver Graphite“.

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/moderna/beauty/11779-paleti-na-sminka?slika=5 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

Па, девојки, дали имате пробано нешто од ова и кои палети на сенки најмногу ги користите за да добиете совршен „smokey“ изглед.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button