Култура[тор]

10 години OFF Fest

„Во Скопје од 2 – 7 Јуни ќе се одржи 10 –от по ред OFF Fest.“

Првиот OFF се одржа во 2002 година и беше замислен како втор фестивал кој што доаѓа од настан со многу поголема традиција – Skopje Jazz Festival (30 years). Идејата на луѓето кои го осмислија овој проект беше да престават различна музика од сите континенти во светот, фокусирајќи се на различните категории на музика: од традиционалната, етно, фолк, до урбаната, контемпорарна и експериментална..

Оваа година на фестивалот ќе настапат имињата како: познатата Корзиканска вокална група A Filetta, бразислкиот гитарски виртуоз Yamandu Costa, чудесниот тандем од Мали Amadou & Mariam… како и лидерите на Македонската музичка сцена Baklava и Zoran Madzirov.

Картите за годинашниот OFF Fest Можат да се набават во Југотон, МОБ и на страната karti.com.mk. Комплетот карти за сите вечери ќе се продава по цена од 1600 денари што воопшто не е скапо ако се земе предвид кои имиња ќе присуствуваат. Сите концерти ќе бидат одржани во салонот на Македонската Опера и Балет.

alt

altЗа останати Дешавки, кликни тука!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button