Реклама
Култура[тор]

Артизмот на Sarolta Bán

Реклама

„ Денешниве уметници на фотографија дефинитивно знаат да манипулираат со идеи и технички можности кои ги нуди оваа уметност.“

Маркетинг

Ќе поговориме за уметничките фотографии на Sarolta Bán, млада оригинална уметница родена 1982 во Будимпешта, Унгарија. Таа всушност е дизајнер на накит, но откако ја открива дигиталната фотографија, таа станува нејзина најголема страст и просперитетна активност.

Таа во своите фотографии користи обични, секојдневни елементи, со различни карактери, но преку нивно комбинирање таа им дава посебна значајна приказна и ги продлабочува нивните карактери. Самата за себе вели дека се надева дека значењето на нејзините фотографии не е ограничено, дека истите се широко отворени пространства, кои му даваат можност на набљудувачот да ги трансформира од свој личен аспект.

Маркетинг

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altОтфори Тефтер, потпиши се во коментарите! :)

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button