Не треба да ми ги ветуваш ѕвездите, доволно е да ме почитуваш онаква каква што сум

Не сакам да ми ги ветуваш ѕвездите. Не сакам скапи подароци ниту луксузна облека. Не треба да ми ја докажуваш твојата сила и да ја мериш твојата љубов со материјалните работи.

Сакам само да ме почитуваш и да ме сакаш онаква каква што сум. Да се обидеш да ја разбереш мојата немирна природа и да сакаш да останеш со мене до крајот на мојот живот. Сакам да растеме и да созреваме заедно, да бидеме едно цело. Јас да бидам ти, а ти да бидеш јас. Сакам да се будам покрај тебе и да знам дека сум сигурна. Во твоите очи сакам да ја гледам мојата иднина, а твоите раце да ми бидат утеха и поддршка кога најмногу ќе ми треба.

ADVERTISEMENT

Не треба да ми покажуваш лажни делови од себе, ниту пак да се преправаш нешто што не си. Покажи ми ја својата вистинска личност и дозволи ми да те сакам онаков каков што си, со сите твои мани и доблести, со сите твои предности и недостатоци. Ништо повеќе не ми вреди од можноста ние да сме заедно и да градиме заедничка иднина.

Затоа, не ветувај ми ја месечината и ѕвездите, туку дозволи ми да допрам до твоите очи – поубави од ѕвездите и до твоето срце – посјајно од месечината!

Facebook Comments
(Visited 7 times, 1 visits today)