Реклама
Култура[тор]

Награда ДЕНЕС 2011

Реклама

ПОВИК до ликовните уметници за учество на наградна изложба ДЕНЕС 2011- Годишна награда за млад ликовен уметник.“

Маркетинг

Центарот за современи уметности Скопје и Фондацијата за граѓанско општество од Њујорк ја доделува годишната награда за млад ликовен уметник (до 35 години) во Македонија.

Наградата се состои од стипендија која ги покрива трошоците за пат и четиринеделен престој во Меѓународната куќа асоцирана со Колумбија Универзитетот во Њујорк.

Маркетинг

Услови за учество на овој повик:

– реализирана изложба во Македонија во 2010 год.

Во прилог доставете визуелна документација (каталог, ЦД, ДВД …)

– копија од портфолио на уметникот.

Начинот на селекцијата е поделен во две фази:

– Селекција на 4 уметници, од страна на комисија

– Организирање на изложба на селектираните 4 уметници во Музеј на град Скопје на која ќе се додели наградата на прво наградениот уметник од страна на комисијата.

Потребната документација можете да ја доставите лично (10.00 – 12.00 ч.) или по пошта на адреса: Центар за современи уметности – Скопје, бул. Гоце Делчев, ДТЦ Мавровка, Ламела А, кат 1, канц.10, 1000 Скопје,

или на: e-mail: anita@scca.org.mk.

Краен рок за доставување: 22 април 2011 год.

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button