Реклама
Култура[тор]

Музика по релјеф на град

Реклама

„Оваа направа на Akko Goldenbeld, наречен Stadsmuziek претставува еден вид огромна музичка кутија.“

Маркетинг

Имено, цилиндричната површина на оваа грамадна музичка инсталација инспирирана и конструирана на принцип на традиционална музичка кутија, поседува минијатурен 3D релјеф на градот Eindhoven во Холандија.

alt

Маркетинг

 “City Music” (на англиски), во механизмот вклучува пијано (пијанино) за репридуцирање на музиката по патернот по кој е конструиран Stadsmuziek. Музиката професионално гледано претставува модерна полифонија (poly – многу, phonia– гласови,  многугласје), поточно истовремено звучење на повеќе незавсни мелодии кои се вклопуваат во една целина. Идејата на авторот, како што кажува самиот, била да го прикаже неговото истражување на интелигентната инфраструктура на градот која дури и музички претставува совршено созвучје при ваква конструкција. Погледнете гo овa видео за да добиете целосна слика за што станува збор – добар визуелен приказ на самата конструкција, и тонската слика, која е првична цел.

{youtube}XdE_L-cOwM0{/youtube}

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button