Реклама
Култура[тор]

Морничава и заводлива „Модографија“

Реклама

„Овие фотографии на Steven Lyon доловуваат застрашувачки стил кој ве ’заробува‘ со својата заводливост.“ Инаку, станува збор за моден фотограф, кој има репутација на креирање на колекции со богата тематика. Но оваа сесија во која му позира моделот Nadine Strittmatter е со сигурност негова најамбициозна и богато стилизирана креација до сега.

Поставена во позадина со Готски манир, колекцијава користи комплексна текстура и светлина, со цел да долови една мрачна и морничава атмосфера, која е во истовреме опсесивна и фасцинантна. Резултатот од ова е – колку и да звучи чудно – што дури и оскудно облечената Nadine се соочува со ризик да се најде во сенка, на силината на богатата фотографија на Steven Lyon, која во себе носи една месмеризирачка уметност, во сите овие експертски изработени снимки. Мислам дека нема потреба да напоменам, дека кога субјект ви е супер модел, во мали и провокативни парченца долна облека, а вие успеете истиот да го направите само дел (рамноправен, нормално) од целата фотографија, самото по себе тоа претставува достигнување вредно за секоја почит. Разгледајте ги фоткиве, и ќе видите за што зборувам.

Маркетинг

Маркетинг

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button