Молитви со кои ќе му се заблагодариме на Бог за се’ што имаме

Благодарноста е една од најголемите човекови доблести.

ФОТО: unsplash.com

Да ја негуваме и да ја искажуваме што почесто, за да бидеме поспокојни и поисполнети. Во продолжение ви прикажуваме 2 молитви со кои би ја искажале вашата благодарност кон Бога.

Молитва 1

Боже, ти благодарам за сите добрини кои ми ги направи. Прибегнувам кон тебе и ти ја пренесувам својата благодарност од се’ срце. Те прославувам и те фалам, ти благоарам и те величам. Со љубов ти се обрќаам кон тебе и велам: Слава Ти, Семилостив Благодателу и Спасителу Боже наш во век и веков!

Амин.

Молитва 2

Оче семоќен, од тебе тоаѓа секој дар и секое богатство. Ти се заблагодарувам за сите Твои дарови, коишто изобилно си ги излил врз мене грешниот и недостоен Твој слуга, и усрдно Ти се молам: Како што сега ја послуша мојата молитва и го покажа Твоето човекољубие, така и секогаш исполнувај ми ги моите добри желби и јавувај ми ја Твојата богата милост. Зашто Ти си милосрден и човекољубив Бог, и затоа те славам тебе, Тебе, на Отецот, и Синот, и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови.

Амин.

Facebook Comments
(Visited 166 times, 1 visits today)