Молитва за финансиски благослов и за помош кога сте во материјални потешкотии

Многумина денес може да бидат заглавени во финансиски потешкотии од кои мислат дека нема излез.

ФОТО: crosswalk.com

Во ваквите моменти на стрес и преоптеретеност, помолете се со овие молитви кои ќе ве смират.

Молитва за финансиски благослов

Господе Исусе, ти доаѓам со своите грижи и финансиски потешкотии. Ти ги прикажувам моите финансиски проблеми, мали и големи. Дај ми имлост добрата да ги употребувам за Божја салва. Учи ме да ги употребувам материјалните добра според Божјата волја. Помогни ми и научи ме да располагам со материјалните добра и кон нив да чувствувам поголема одговорност. Благослови ме да можам да бидам верен(а) во големи и мали работи. Дај ми да сфатам дека јас сум само управуван(а) од Тебе. Поучи ме да ги употребувам средствата како што Ти сакаш. Ти благодарам Господи. Амин!

Молитва кога сте во материјални потешкотии

Господи, цврсто веруваме во тебе и твоите раце ги ставаме на својот живот, нашето семејство. Доаѓаме кон тебе со своите потреби и неволји, па те молиме да ни испратиш знаци да препознаеме како да ги промениме работите на кои можеме да вијаеме. Да правиме така како што Ти сакаш. Боже и Оче наш, благослови не’ и дај ни сила секојдневно да те славиме во радост, во тебе да наоѓаме утеха, а по потреба да ја бараме и твојата помош. Ти ги прикажуваме своите финансиски проблеми, па те молиме, дај ни милост па материјалните добра да ги употребуваме за поголема Божја слава и секогаш да ги употребуваме според Божјата волја. Помогни ни во се’ да го пронајдеме Исус. Биди ни блиску во секој момент. Ти благодариме Боже. Амин.

(Visited 672 times, 1 visits today)