Мими и Марио од Македонија направија хаoc во „Ѕвездите на Гранд“ – КАРЛЕУША воодушевена, еве што му кажа на својот миленик!

Големо браво за Мими и Марио од Македонија

Фото: Инстаграм

Мими Јовановска од Велес заедно со Марио Арангеловски од Куманово беа последниот пар што се појавија во третиот круг од „Ѕвездите на Гранд“.

Нивните ментори беа презадоволни како и жирито кое што го пофали нивниот дуел н во самиот крај од третиот круг.

На младата девојка од Македонија ментор и е Џенан Лончаревиќ, додека на Марио контроверзната Карлеуша. Тие и двајцата беа воодушевени од своите кандидати, а Карлеуша го пофали Марио со следниве зборови:

„Беше најдобра до сега и многу ми е драго што напредувавме заедно. Ти со еден од моите најдраги натпреварувачи, некако ми се приврза за срцето“, откри Јелена, а Џенан додаде дека верува во својата кандидатка и дека е презадоволен како ги испеа песните и како се претстави пред публиката, но и пред неговите колеги од жирито.

Фото: Гранд продукција

Инаку, велешанката и пред неколку месеци со својот генијален настап го остави без зборови жирито со интерпретацијата на два познати рефрена, меѓу кои и безвременската балада на Пепи Бафтировски, која многу години подоцна ја обработи и македонската поп-ѕвезда Каролина Гочева.

Фото: Гранд продукција

Таа тогаш ги испеа „Ако згрешам нека изгорам“ од Пепи и „Животе мој“ од Уснија Реџепова со кои освои максимум гласови и замина директно во третиот круг.

Фото: Гранд продукција

„Пееше како часовник, швајцарец, оној најскапиот“ и кажа тогаш Марија, а Босанац и додаде: „Не беше добро туку феноменално. Ако свилата е нешто најубаво, ти си најсвилена. Не yби со твојот свилен глас, браво душо“ и порача тогаш тој . Пресреќен беше и нејзиниот ментор Џенан, а сите беа воодушевени посебно што Мими до самата проба ја немаше слушнато втората песна, но брзо ја научи и ја репродуцираше генијално, што посебно и се допадна на Марија.

Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска

Марија Шерифовиќ тогаш спомна дека Мими со тоа треба да им биде пример на сите кандидати кога ќе кажат дека не знаат некоја песна дека треба да ја научат како неа.

Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
Фото: Инстаграм/ Марио Арангеловски
Фото: Инстаграм/ Мими Јовановска
(Visited 1.848 times, 1 visits today)