Реклама
Рецепти

Како правилно се прави мешана салата

Реклама

Го одвојуваме и ги миеме листовите од марулата.

Маркетинг

Ја потопуваме во вода со сода бикарбона и ја оставаме да отстои пола час, за потоа да ја извадиме и  исцедиме. Карфиолот го сечиме на еднакви парчиња, го посолуваме и го оставаме да стои. Ротквиците и краставиците ги сецкаме на тенки кругови, а кашкавалот на коцки.

Во чинија прво ги положуваме листовите од зелената салата, преку нив го редиме карфиолот, потоа краставицата, роктвиците и на крајот, на средината го редиме кашкавалот.

Маркетинг

Го служиме со сос направен од сенф и сок од лимон. 

  Потребни состојки: 

1 главица зелена салата (Марула)
1 главица карфиол
3 краставици
1 снопче ротквици
150 грама кашкавал
Сол
Сода бикарбона

Врати се на првата страна.

Поврзано

Back to top button