Рецепти

Како правилно се прави мешана салата

Реклама
Реклама

Го одвојуваме и ги миеме листовите од марулата.

Маркетинг

Ја потопуваме во вода со сода бикарбона и ја оставаме да отстои пола час, за потоа да ја извадиме и  исцедиме. Карфиолот го сечиме на еднакви парчиња, го посолуваме и го оставаме да стои. Ротквиците и краставиците ги сецкаме на тенки кругови, а кашкавалот на коцки.

Во чинија прво ги положуваме листовите од зелената салата, преку нив го редиме карфиолот, потоа краставицата, роктвиците и на крајот, на средината го редиме кашкавалот.

Маркетинг

Го служиме со сос направен од сенф и сок од лимон. 

  Потребни состојки: 

1 главица зелена салата (Марула)
1 главица карфиол
3 краставици
1 снопче ротквици
150 грама кашкавал
Сол
Сода бикарбона

Врати се на првата страна.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button