Реклама
Култура[тор]

Масло на платно – Shawn Barber

Реклама

„Shawn Barber е Американски артист, сликар со разновиден опус во кој има најразлични дела и техники, од цртежи од масло на платно, преку илустрации до комбинација на графика со боја.“

Во уметничкиот свет е познат по неговите цртежи на „Тетовирани луѓе“ – истоимена едиција за која има добиено голем број на признанија и награди и со која се има афирмирано во светот на уметноста. 

Маркетинг

Ние сега ќе ви прикажеме некои негови дела, сликани во техника – масло на платно, од споменатата колекција „Тетовирани луѓе“ која е навистина прекрасна и за која ја има добиено наградата B.F.A. од Ringing School Of Arts во Sarasota, Florida и која се доделува за талентирани и перспективни млади и се уште неафирмирани артисти!

Маркетинг

Погледнете ги овие навистина прекрасни слики, за кои верувам дека ако имате чувство и вкус за уметност, ќе ви остават силен впечаток.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button