Реклама
Нега и здравје

Мали совети со кои ќе изгубите многу килограми

Реклама

Еден просечен Французин дневно за јадење ќе потроши барем 100 минути, додека Американец само 60.

Маркетинг

Според некои стручни лица ова е една од причините зошто во Франција има помалку дебели луѓе отколку што е тоа случајот со САД. Што мислите, кои се и другите фактори што влијаат на дебелеењето?

Доколку редовно вежбате, здраво се храните, а се уште не можете да симнете неколку килограми, тогаш треба да ги послушате следниве совети:

Вода и само вода

Маркетинг

Исфрлете ги од вашето мени сите пијалаци како што се овошните сокови, газираните пијалаци и алкохолот. Според студиите, доколку пиете само вода неделно ќе внесувате и до илјада и петстотини калории помалку, т.е. ќе ги намалите за цели 6000 во текот на еден месец. Тоа воопшто не е мала бројка, нели?

Користете го сетилото за мирис

Можеби ќе ви звучи шашаво, но верувајте функционира (впрочем како и многу други шашави работи, нели?).

Според организацијата „Smell and Taste Treatment and Research“ пожелно е да ја мирисате храната бидејќи тоа ќе има исто дејство како да сте ја конзумирале. Ова е особено корисно доколку мирисате здрава храна, како на пример јаболките и бананите, бидејќи тоа ќе ви го контролира апетитот.

Запишувајте што јадете

Луѓето многу брзо забораваат што ќе изедат, па така многу често се случува да јадете од навика, иако не сте гладни. Затоа најдобро е да запишувате што сте изеле, а и да водите евиденција за внесувањето на бројот на калориите. На овој начин вие ќе внесувате до 15 отсто помалце од калориите што вообичаено ги внесувате дневно.

извор: magazin net

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button