Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Мали Самоубиства

Огласи 3

La Petite Mort – мала смрт!

Сите оние кои мислат дека мастурбирањето е поинтимно од било кој друг вид на секс, тогаш се сложуваат и со ставот на фотографот Will Santilo. Ние во ’Stipka‘ – не дека 100 % се слагаме со горенаведениот став – туку едноставно имаме голем ’Респекат‘ кон човекот кој последниве осум години ги има поминато фотографирајќи жени во сексуален климакс, кои секако тоа го доживуваат на принципот самопослужување.

Will во помош ја повикал и новинарката Dian Hanson, па оваа направила скоро 40 интервјуа со дамите кои му позирале на Santilo. За сето ова разбрале и од издавачката куќа Taschen и како тоа веќе оди, сé живо и диво објавиле во една прекрасна книга “La Petite Mort” („Мала Смрт“). Навистина е за восхит како Santilo успеал да наговори толкав број на жени да мастурбираат пред, рака на срце (а покасно и нешто подолу), тотален странец. Можеби од тие осум години колку што се бавел со ова, седум ги поминал наговарајќи ги. Како и да е, ги фатил во моментот кога свршуваат. На фотките се вистински оргазми – и изгледаат прекрасно! Ако не ни верувате погледнете ги овие мали фотки, а потоа замислете книжара полна со такви, и подобри!

Santilo, инаку Канаѓанец, се погрижил на фотките да има секакви видови на жени – витки, дебели, црни, депилирани и мустаклии, млади и стари. Тоа што изразот ’мала смрт‘ е метафора за оргазам не значи ништо – овие ’дади и тетки‘ се поживи од било кога….  

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button