Реклама
Култура[тор]

Македонец кој е познат пејач во Германија

Реклама

Александар Велјанов е култен пејач во Германија, кој според музичката критика, е извонредна фигура не само на германската сцена туку и во светот воопшто.

Маркетинг

Неговиот последен соло албум се вика Porta Мacedoia и во него има преработки на култниот македонски бенд Мизар. Тој во Германија студирал театар и филм, но токму поради музиката во 1991 година ги прекинува студииите и продолжува да се занимава со музика. 

Станува дел од култниот проект Деине Лакаиен бенд, а од 1993 година станува член на бендот Run Run Vanguard. Еве една песна од албумот Porta Macedonia: 

Маркетинг

{youtube}Rqmi2og_QA8{/youtube}

Интересно е тоа што во Германија годината на неговото раѓање е мистерија, бидејќи тој не сака да зборува за неговиот приватен живот, иако неколку пати досега има кажано дека 10-на години е помлад од Ernst Horn, кој е роден во 1949 година, и со кого во 1985 година го оформува darkwave бендот Deine Lakaien.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button