Култура[тор]

Концерт на Marracash Orchestra, Дом на млади, Штип

На 23.06.2012, сабота, во „Дом на млади“ – Штип, ќе имаме чест да го гледаме и слушаме во живо германскиот секстет, Marracash Orchestra !!!

Marracash Orchestra се творци на музика која претставува неверојатна мешавина од музички стилови: Drum ‘n’ Bass, Punk, Dub, Hip Hop и многу повеќе, сé со цел да обликуваат неспоредлив нов звук. Електронските ритмови, моќните гитари, тапани и синтисајзери се одлични за „денсање“!

Имаат снимано 2 студиски албуми, Potpoorism и Pandemonum. Овој вториов е релативно нов, излезе во мај годинава. 

alt

Нивните турболентни настапи во живо се сé освен сериозни. Апсурдни, енергични, бунтовни, Marracash Orchestra претставуваат свеж, оригинален бенд кој со своето шоу ги крши сите правила. Не пропуштајте ги!

{youtube}7hQD5wLHZbI{/youtube}

{youtube}9jMG4AZuvLM{/youtube}

Маркетинг

Поврзано

Back to top button