Реклама
Култура[тор]

Изложба – Ликовно творештво мал формат

Реклама

Во Културно Информативен Центар – Скопје , во изложбениот салон – Империјал, вторник, 27 декември 2011 год. во 20:00 ч…

Маркетинг

…се отвори традиционалната изложба ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ, која ќе можете да ја посетите секој ден до 15 Јануари 2012, влез слободен.

Изложбата „ Ликовно творештво мал формат “, КИЦ – Скопје ја организира во соработка со ДЛУМ и на истата годинава учествуваат 61 автор со 105 дела. Застапени се повеќе ликовни дисциплини ( сликарство, графика, скулптури, керамика, објекти ), сликарски и графички техники. ДЛУМ и КИЦ – Скопје традиционално доделуваат награди секоја година.

Маркетинг

alt

ДЛУМ ги додели наградите на:
1.МАРИЈАНА ШИЈАКОСКА – награда за сликарство „Димитар Пандилов“
2.ИЛИАНА ПЕТРУШЕВСКА – награда за графика „Драгутин Аврамовски –Гуте“
3.ЕЛИ АИНОСКА ХРИСТОВСКА – награда за скулптура „Димо Тодороски“

КИЦ – СКОПЈЕ ги додели наградите на:
1. ШЌИПЕ МЕХМЕТИ – награда за сликарство „Вангел Коџоман “
2. АЛЕКСАНДАР ЈАНКУЛОВСКИ – ЦАНЕ – награда за сликарство „ Методија Ивановски – Менде “
3. СТАНКО ЃОРЃИЕВ – награда за сликарство „Константин Мазев – Коце“

Наградата „Константин Мазев – Коце“ е парична и ја дава фамилијата Мазеви.

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button