Реклама
Култура[тор]

Вулгарни Pin-up девојки, чудовишта и естетика на грдото

Реклама

Ben Newman е слободен уметник кој живее во Oxford, England. “

Маркетинг

Тој работи како карактерен артист за Rebellion, а претходно има работено во Free Radical Design, најчесто на серијата Timesplitters. Освен работата за овие компании, тој слика и надвор од работните обврски, што сега е наш предмет на дискусија.

Неговите дела се извор на мистичност, ужас и сурова реалност. Инспирација црпи од неговите омилени уметници Ashley Wood и Mark Ryden. Но тие се само уметници кон кои се ослонува во поглед на сликарската техника. Неговите уметнички идеи за прикажување на вистински ужас и чувството на исконска возбуда се оригиналната негова карактеристика. Прикажувањето на непристојни варијанти на ликови од бајките, вулгарните pin-up девојки, величејќи ја естетиката на грдото преку величествени чудовишта во комбинација со невини убави девојки предизвикува восхитувачки афекти кај секој набљудувач. Погледнете дел од неговото слободно творештво и восприемајте го каприцот на овој уметник на валкани бајќи.

Маркетинг

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altЗа останати текстови, кликни тука!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button