Коса

Како да се спасите од мрсната коса

Колку пати до сега сте се обиделе да ја измиете мрсната коса и колку различни шампони сте користеле, а резултатот е речиси никаков?!

 

 

 

Токму поради ваквите неуспешни обиди да се справите со мрсната коса, во продолжение ќе ви предложиме два совети кои би можеле многу да ви помогнат.

Млака вода и благ шампон 

Косата може да биде мрсна поради нарушување во метаболизмот и претерано лачење на лојните жлезди на кожата. За да го спречите ова, пред се треба да внимавате на вашата исхрана, а што се однесува до нега на косата, најдобро би било косата да ја миете секој ден. При тоа треба да користете благи шампони од билки (лаванда, млечен, лимон, јаболко…) нешто што нема да ја иритира вашата кожа на дополнително лачење. И секако, косата треба да ја миете со млака вода, бидејќи жешката ја иритира кожата и не е погодна за оние што имаат проблеми со мрсната коса.

Нанесување на пудра за бебиња

Ова метода е позната и како миење на суво. Потребно е да се нанесе беби пудра во најлонски чорапи и чорапите потоа да се стават на четката за коса. Со запците на четката направете им отвори на чорапите, така да, додека се чешлате, прашокот ви останува на косата. Откако ќе го направите ова со чиста четка исчешлајте се повторно, како би ги отстраниле вишокот прав на ваша коса. И не заборавајте – пред да си легнете косата треба да ја измиете!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button