Реклама
Култура[тор]

Инспирација од Black Swan или обратно?!

Реклама

„Екатерина Загустина, исто така позната и како Katja Faith, е уметнок од Белгород, Русија.“

Кога прв пат го изгледав филмот “Black Swan” на Aronofsky, веднаш најдов некои сличности со сликите на Katja, кои ги имам гледано од порано. Како и да е, тоа ме потсети на оваа навистина добра уметница, која вреди да се спомене, кога станува збор за модерна уметност. Katja ги искористува комбинацијата од дигитална илустрација и фотографија. На секоја слика, таа креира прекрасен свет на суреализам и фантазија, полни со емоции.

Маркетинг

Разгледајте овде кај нас неколку нејзини дела, а подоцна ако се заинтересирате, можете да побарате на internet и повеќе нејзини дела, кои сум сигурен дека нема да ве остават без емоции, ако сте љубител на визуелна уметност.

Маркетинг

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button