Овој хороскопски знак секогаш знае да ви најде мана и бескрајно ќе ве критикува

Ако имате блиска личност родена во знакот Девица, тогаш подгответе се за постојано критикување…

ФОТО: freepik.com

Кога ќе се земе предвид нивниот вроден перфекционизам, Девиците секаде наоѓаат мани. Тие едноставно живеат под стрес, а сè околу нив мора да биде совршено. Кога станува збор за другите, Девиците се навистина критички настроени, но истовремено се и строги кон себе. Познати се како ситничари и педантерии кои сакаат сите работи да им се под конец. Доколку некогаш им нанесете зло, бидете сигурни дека никогаш нема да го заборават тоа и ќе ја искористат секоја можна прилика за да ве потсетат на неправдата која сте им ја направиле…

Исто така познати се по тоа што брзо се нервираат, а реакциите им се бурни. Големи злопамтила се и при конфликти знаат да ги ископаат и најмалите детали кои секој друг нормален човек би ги заборавил. Нивното паметење е фотографско и математички точно. Оваа голема логичка интелигенција ги доведува до конфликт со самите себеси и со нивните емоции. Кога ќе се сретне со нешто што нема логика и точност, Девицата го губи тлото под нозете и бара потпора.

Сепак, гледајте на светлата страна: Со нив СЕКОГАШ ќе знаете на што сте!

 

Facebook Comments
(Visited 547 times, 1 visits today)