Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Хипер-реализмот на мексиканецот Omar Ortiz

Огласи 3

Едно е сигурно: доколку не ви кажеме тешко дека ќе можете да забележите дека на овие слики се работи за масло на платно.

Можеби сликата со самиот автор Omar Ortiz најубаво покажува колку добро се нацртани овие слики. И сега, доколку се прашувате што е она што го разликува овој мексикански сликар од другите хипер-реалисти, тогаш знајте дека тое е тоа што неговите слики најчесто имат само три елементи: бела боја, човечка фигура и стратешки закачени ткаенини.

Што се однесува до неговата спосонбност да црта раце и нозе, би можеле само да кажеме дека овие делови на човечкото тело се најтешки за цртање. Но, тоа воопшто не е проблем за Omar. Погледнете!

 

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine кој оди од сега и на Facebook!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button