Реклама
Култура[тор]

Гротескни анималистички портрети

Реклама

„ Љубителите на невообичаеното и естетиката на грдото секако ќе знаат да ја ценат и во секој случај се воодушеват на прекрасните илустрации на Beau White.“

Маркетинг

Опсегот на неговата инспирација оди песочни автопортрети, до гротескни индивидуалци, со фетиш на обезглавени крави или со деформирана лична анатомија. Како и да е, Beau White знае да ги погоди вистинските ноти, или што би рекле англичаните, knows how to push the right buttons, за да го постигне саканиот ефект кај гледачите и да ја разгори вистинската емоција.

Уметникот воглавно се фокусира на теми од апсурдното и вознемирувачкото, што е евидентно уште на прв поглед на неговата работа. Неговата употреба на бои, засенчување и поприлично реалистичните илустрации, ги прават сликите на моменти и застрашувачки (иако тоа сепак зависи и од индивидуалниот пристап на посматрачот и неговиот ментален склоп се разбира). Но како и да е, дури навистина овие слики да ви делуваат вознемирувачки, би било поприлично тешко да погледнете на страна кога истите ви се наоѓаат пред очи, без да не се воодушевите на неговиот талент и креативен ум.

Маркетинг

Beau White е секако уште еден од младите и се уште неафирмирани уметници на визуелна експресија, кои ние редовно ви ги претставуваме, а за кои мислиме дека вреди да се погледне и за кој најверојатно набргу ќе се слушне и на поголема врата во светот на уметноста. Затоа разгледајте ја оваа галерија со негови дела која ние ја припремивме за вас.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altВидете нешто друго од Арте

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button