Култура[тор]

Факти и прирачник за Gangnam Style

‘Opann Gangnam Style’ е најгледаното видео на youtube, кој неодамна го собори и Гинисовиот рекорд во гледаност.

Станува збор за интересно Gangnam играње во заразниот ритам на песната, кое досега го имаат изведено и самата Nelly Furtado на нејзин концерт, па дуру и Новак Џоковиќ за време на еден негов натпревар. Но, кој е всушност лудиот Psy и што е она најважното што треба да го знаеме за него:

 # 1 

Psy има 34 години и вистинското име му е Park Jae-Sang. Psy е неговото уметничко име и со него тој сака да се престави како psycho, т.е. по нашки – лудак!

 # 2 

Psy во Јужна Кореја важи за сериозен музичар кој зад себе има 4 албуми, од кои два беа забранети во неговата земја за малолетници.

 # 3 

Тој е дел од gwang-dae забавувачите во Кореа, кои името го имаат добиено по традиционалните забавувачи на богаташите, единствени кои можеле да се исмејуваат со нив.

 # 4 

Gangnam е богаташки кварт во Сеул, создаден од новозбогатените Корејанци во 70-те. Самиот Psy е дел од нив, иако во спотот се исмејува и шегува со нив.

 # 5 

Psy на концертите се преоблекува како жена. Dосега има имитирано многу познати пејачки, меѓу кои Beyonce и lady Gaga.

 Прирачник 

А сега, откако научивме се за него, еве го и прирачникот со кој побрзо ќе го совладате неговото заразно каубојско играње. Спремни сте? 

{youtube}9bZkp7q19f0{/youtube}

{simplepopup}

{/simplepopup}

Маркетинг

Поврзано

Back to top button