Култура[тор]

Lady Gaga против Isus!

„Lady Gaga за медиумите потврди дека нејзината песна Judas е напишана за нејзиното бившо момче кое што, како што таа самата признава, и го скршил срцето.“

Името Judas се однесува на предавникот во нејзиниот живот, но ако тргнеме според логиката на нештата, тогаш Gaga би требало да е Isus.

Од тука и обвинувањата на католичката црква за несмасната употреба на христијанските симболи во нејзиниот спот, но Гага пред медиумите потврди дека тоа само се работи за стара љубов:

„Во животот имав многу момчиња, шупаци, кои ме имаат издадено. Еве сега почнав да пишувам за нив и сосем случајно се сетив на Јуда, предавникот!“

Инаку Gaga се повеќе оди по стапките на Madonna, за што сведочи и оваа нејзина провокација на религијата којашто, своевремено, беше користена и од страна на Поп иконата Madonna!

{youtube}wagn8Wrmzuc{/youtube}

—————————–

altЗапознајте се со правилата на Наградната игра „Бесплатно бојадисување на вашата косата со бои на природна база “ што еднаш месечно Академијата Авангард ја доделува на една наша читателка!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button