Реклама
Култура[тор]

Томатина – Традиционален шпански фестивал во мавање со патлиџани

Реклама

Бунол – традиционалниот 64 по ред фестивал во борба со патлиџани Томатина кој редовно се одржува во селото Бунол, во близина на Валенсија, угости повеќе од 40.000 гости.

Маркетинг

Голем дел од нив се странци, а некои дури дошле од Америка и Јапонија како би можеле да присуствуваат на овој несекојдневен настан.

Маркетинг

Eве една интересна идеја за легендарниот струмички градоначалник, кој доколку сака да влезе во историјата на овој град, па и на целата држава, наместо да направи уште еден пиво фест, нека направи Френки фест.

Цела Македонија ќе му биде благодарна и ќе го споменува при секое наредно јадење на салата со патлиџани, а парите што ќе им бидат дадени на таму некои турбо-карлеуши, ќе им бидат дадени на земјоделците!

Добра предлог, нели?

{simplepopup}

{/simplepopup}

Alberto Saiz / AP Photo

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button