Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Филмови за преку викенд

Огласи 3

„Еве ви неколку предлози за добри филмови што би можеле да ги изгледате преку викенд, секако, доколку не ви се гледани!“

1. Монтевидо, бог те видео!

Ова е филм на српскиот актер Драган Бјелогрлиќ направен според книгата на спортскиот новинар Владимир Станковиќ. Во филмот се зборува за големиот успех на репрезентацијата на Кралството на Југославија на првото светско првенство во фудбал кое што се одржа во Монтевидо, Уругвај во 1930 – та година. Покрај животот на фудбалерите во тоа време, ви филмот е вметната и приказната за животот на обичните луѓе, буржоазијата, па дури и оној на преубавата Валерија, ексцентрична белградска сликарка која се движи само во кругот на богати луѓе…

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/shobizz/film/3509-filmovi-za-vikend?slika=1 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

Совршена формула (Limitless)

Во филмов главна тема е животот на пропаднатиот писател кој по некоја случајност ќе дојде до една мистериозна дрога која што му ги отвора неговите скриени способности. Филмот е на режисерот Neil Burger кој го прави популарниот The Illusionist, а е адаптиран според романот на Alan Glynn – The Dark Fields. Во филмото покрај Bradley Cooper се појавува и Оскаровецот Robert De Niro.

Доколку сеуште го немате гледно овој филм, најтопло ви го препорачуваме.

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/shobizz/film/3509-filmovi-za-vikend?slika=2 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

Ерин Броковиќ

Во овој филм се работи за самохрана мајка која што ја игра Julia Roberts, која што е правник и ги разоткрива манипулациите од страна на големи еколошки загадувачи.

За овој филм Julia Roberts доби оскар, а доколку сеуште не сте го гледале тоа можете да го направите на ТВ Нова на 29 и 30 мај во 20.00 т.е. 23 часот.

{JFBCLike url=http://stipka.com.mk/shobizz/film/3509-filmovi-za-vikend?slika=3 layout=button_count show_faces=true width=50 action=like font=verdana colorscheme=light}

alt

За останати текстови, кликни тука!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button