Култура[тор]

Филмови за вас – The Help

Кој, што и како? Еден куп жени, меѓу кои Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Viola Davis и други помалку или повеќе грди.

Адаптацијата на романот сместен во Mississipi, во 50-тите, се работи за црните слугинки вработени во домаќинствата на белиот човек. Едната загубила син, другата има јазик од пола километар па стално добива отказ, а третата не е црнкиња, туку згодната Emma Stone, која се враќа дома од факс и открива дека слугинката која и била како мајка ја снемало без траг и глас. Пред да биде објавен во 35 земји, романов добил и педесетина награди. Но како и да е, ова нам не наведува на заклучок (за кој знаеме дека е точен) дека станува збор за филм во кој ќе уживаат напите баби и тетки. Кажете дека сме социјално неодговорни, но кој уште би гледал туѓи маќи и тоа уште од педесетите, па и во расистичкиот југ на САД. Nigga please!

{youtube}1GYmhc8Xk8g{/youtube}

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button