Реклама
Култура[тор]

Еволуција на Batmobile-от

Реклама

Batmobile е автомобилот на легендарниот суперхерој на DC Comics, Batman – кој за разлика од неговиот сопственик, со текот на годините доживува постепени, еволутивни промени.“

Маркетинг

Колата се менува паралелно со промената на медиумот во кој Batman се појавува – стрип, ТВ серијал, филм! Чуван во Bat-пештерата, која има скриен влез, Batmobile-от е возило опремено со секакви технолошки додатоци, кое Batman го користи во своите активност во борбата со криминалот..

alt

Маркетинг

                                         Batmobile од 1960г.

alt

                     Batmobile од 1997г. – од филмот “Batman & Robin”

alt

                           Последниот Batmobile, направен 2005г.

Batman прв пат се појавува со автомобил во “Detective Comics” #27 (Мај, 1939). Лимузината беше едноставно позната како „неговиот автомобил“. Наскоро почна да добива карактеристики и особини со напреден лилјак-мотив, со специфични крилести опашки. Во раните стадиуми на кариерата на Batman, тој го модифицираше batmobile-от со додатно оружје и го прилагодуваше со технолошки напредни додатоци, со што го претвори во сјајна елегантна улична машина. Со текот на годините, Batmobile-от помина низ многубројни инкарнации, и како што врвната (state-of-the-art) технологијата напредуваше, автомобилот мораше да се менува за да остане чекор напред со придобивките и погодностите на истата

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button