Кој е пеачот од Гранд што вчера си го oдзeдe својот живoт во Тител – ФОЛКЕРОТ го сакаа сите, еве зошто самиот си пpecyди!

Познатиот фолк-пејач Драгиша Митиќ Гиле, како што пренесуваа медиумиte, си ги oдзeдe живoтот.

Тpaгедијата се случила во Тител, на работното место на пејачот

Тој последните години снимаше песни за Гранд продукција, а постојат гласини дека го направил тоа заради долгови.

„Пеам од мали нозе. Хармониката ме привлекуваше многу, знам да свирам на неа и така започнав да се занимавам со музика. Во меѓувреме започнав да пеам и во еден момент пресеков – престанав да свирам хармоника и почнав со пеењето“, изјави тој во Гранд телевизија.

Фото: Принтскрин

Драгиша со музика се занимаваше повеќе од две децении и настапуваше најмногу во регионот во кој што живее.

„Јас се пронаоѓам во песните што ги пеан, но публиката е таа што го диктира темпото. Што се однесува до песните, сакам да се повесели“ изјави тој во една пригода за „Гранд магазин“.

„За Гранд почнав да снимам во 2015 година, а во оваа работа сум 20 години, така што имам стаж. И како што велиме ние музичарите, најмногу имам тезги на свадби и веселби, низ крајот во кој живеам, Белград секако, а работам и во странство, најчесто во Австрија“.

Фото: Принтскрин

Некои од неговите најпознати песни се „Огин и чад“, „Пијани ноќи“, „Само ти“, „Живеам како боем“.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
(Visited 5.245 times, 1 visits today)