Емотивните Риби до себе не можат да поднесат себични луѓе

Зар потребно е да напоменеме дека личностите родени во хороскопскиот знак Риби се многу емотивни и сакаат да живеат во сопствен свет…?

ФОТО: medicalnewstoday.com

Веќе ни е познато дека Рибите сакаат да се повлечат и да се сокријат од реалниот свет. Нивните главни карактеристики се нежност, грижливост, интелигентност, нивното срце е од злато, но честопати се врзани во своите емоции… Рибите се плашат да не бидат повредени, па затоа, честопати им е тешко да се зближат со другите луѓе.

Нив ги иритираат себични луѓе кои ги следат само своите интереси. Не можат да разберат како некој може да не мисли за доброто на другите. Не сакаат агресивни луѓе и луѓе кои се служат со физичко насилство. Не поднесуваат кога некој им зборува за нивната преголема чувствителност, ниту за политичките и верските насоки. Исто така Рибите не моажт да ги поднесат неморалните личности кои не се држат до семејните вредности, а посебно се лути ако некој им го допре домот или семејството.

Бидејќи се плашат да не бидат измамени од себичните луѓе кои живеат во реалниот свет, тие го држат своето срце на растојание и најдобро функционираат сами, иако се желни за среќна љубовна врска. Лесно знаат да се заљубат, а затоа и лесно се повредуваат. Секогаш се трудат да го видат доброто во другите, дури и ако претходно биле повредени, саакаат да си ја задржат оваа особина.

Facebook Comments
(Visited 519 times, 1 visits today)