Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Екстра реални скулптури

Огласи 3

Уметноста на Ron Mueck се однесува на љубовта, осаменоста, семејството, внатрешните врски.

Може да биде разбрана од секого. Нема никаква врска со што е во Vogue во metropolitan London! И иако техниката на Mueck е од неше време, сепак тој има тренирано кукларство и има земено некои моделирачки техники кои се користат во кинематографијата. Секој може лесно да заклучи и препознае дека тој користи модели за да го постигне она што скулпрутите во минатото го користеле за да го постигнат она што познатиот сликар и поет William Blake го нарекува ’човечка божествена форма‘.

Од самото гледање на фотките кои ние ви ги припремивме сигурно ќе бидете запрепастени, занемени, трогнати….а   замислете пак како се чувствуваат посетителите на галеријата кои ги гледаат во живо. Ова е екстра необична изложба.

alt  alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Закачете Like, споделете текст и освојте некоја од нашите вредни награди.
За повеќе информации разглeдајте го Shopping Magazine!

Врати се на првата страна.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button