Огласи
Огласи 2
Култура[тор]

Ексклузивно гостување на Мартин Робертс на осмото издание на Моден Викенд Скопје

Огласи 3

Како дел од осмото издание на Моден Викенд Скопје организаторите најавуваат бизнис проект кој ќе вклучува предавање од светски признатиот Мартин Робертс, професионалец со долгогодишно искуство во модната индустрија.

Проектот е организиран во соработка со Британски совет во Македонија и претставува еден вид континуитет на нивните досегашни залагања за поддршка на креативните индустрии во Македонија.

Проектот е поделен во два дела:

– предавање на тема „Моден бизнис и промоција“ (за кое сите заинтересирани можат да се регистрираат со испраќање е-маил на goranfashionweekendskopje.mk)
– лични професионални консултации за кои е објавен конкурс.

Настанот ќе се одржи во среда, 23.октомври 2013 година.

Мартин Робертс е ко-основач и директор на Fashon Scout London и Graduate Fashion Week.Неговото богато искуство во модниот бизнис вбројува менаџирање и односи со јавност за етаблирани и престижни брендови меѓу кои Boudicca, Basso&Brooke, задизајнерот на накит Lara Bohnic (Cartier, Gucci, Lanvin), брендовите Casio и BT Cellnet.Тој стои и зад обезбедувањето спонзорства за голем број дизајнери, вклучувајќи го и Chrostopher Kane.Во 2006. година, Робертс е ко-основач на Fashion Scout London кој е дел од најголемиот независен моден настан- Модна Недела Лондон и има одржано над 160 шоуа за промовирање на изборот за најдобри иновативни дизајнери, вклучувајќи ги David Koma, William Tempest, Peter Pilotto, Felder Felder и Jean-Pierre Braganza.Овогодинешното февруарско издание го посетија над 10.000 медиуми, купувачи и ВИП гости, што резултираше со значително медиумско покривање и покачување на продажбата на модните дизајнери.

Маркетинг

Поврзано

Back to top button