Девица – дама која многу тешко го прави првиот чекор и радо чека на вас да биде освоена

Девиците се познати по тоа што се грижат за мали работи, премногу се чувствителни кон сите, одговорни се кон своето семејство и подготвени се да се откажат од многу работи, со цел семејството и нивните блиски да бидат среќни.

Кога станува збор за љубовта, Девицата е ненаметлива и секогаш очекува другите први да ја забележат. Таа тешко го прави првиот чекор и најчесто чека да биде освоена. Не трпи порази, подготвена е да истрпи навреди, плени со отменост и воздржаност.

ADVERTISEMENT

Жената Девица има свои стандарди кога станува збор за мажите во нејзиниот живот. Таа инсистира нејзиниот партнер да ја почитува и негува, како и да биде практичен и ориентиран кон својата цел.  Оваа дама тежнее кон тоа доцна да се омажи и тоа само ако во нејзиниот живот се појави оној вистинскиот, кој таа ќе го смета за нејзин принц на бел коњ.

Сепак, кога еднаш ќе го најде оној вистинскиот, таа е подготвена да ги помести небото и земјата за него. Има талент да препознае кој лаже, па ако навистина почувствува дека има можнсот да биде повредена, ќе го избирше од своите сеќавања како никогаш и да не постоел.

Facebook Comments
(Visited 509 times, 1 visits today)