Реклама
Рецепти

Деликатеси: Печено свинско каре

Реклама

Печено свинско каре во рерна на ваков начин можете да го послужете топло, но ќе биде извонреден и како ладно печење. Тогаш со него ќе можете да послужите поразлични додатоци за прилогот.

Иако ова пред се е јадење кое е подобро да го припремате (и секако) консумирате во текот на зимските периоди од годината, сепак од време на време нема лошо да ви дојде ни во поладните часови од денот и сега

Маркетинг

 Подготовка: 

1. Посипете го свинското каре со Вегета Twist, па оставете го да постои околу пола час.

2. Печете го во плех со малку маснотија, околу 70 минути на 180°C. Во текот на печењето, поврено поливајте го со вода.

alt

 Служење: 

Печеното свинско каре служете го со компир или варен зеленчук.

 Совет: 

По желба, свинското каре избодете го и во дупчињата ставете мали чешњаци лук и посипете го со семки од ким.

 Состојки: 

Број на лица: 10

 Потребни состојки:

½1,5 kg. свинско каре
3 лаживи Вегета Twist
50 – 100 ml. масло
По желба додадете компир (може и печен или варен), сварени морков, брокула и карфиол.

Поврзано

Back to top button