Реклама
Култура[тор]

Clapton аукцира за добротворни цели

Реклама

„Британскиот рок гитарист Eric Clapton продаде повеќе од 70 гитари на аукција за добротворни цели во New York.“ Продажбата преку Bonhams (позната Британска аукциска куќа за фина уметност и антиквитети основана 1793) ја зголеми сметката на Центарот за рехабилитација од дрога и алкохол во Antigua за $2.15m, чив основач е самиот Clapton.

1948 Gibson Hollowbody  ја достигна највисоката цена од $83.000, многу повисока од нејзината проценета вредност до $30.000. Во продажбата исто така биле вклучени амплифаери и Gianni Versace костум направен за Клептоновиот концерт во Royal Albert Hall, 1990.

Маркетинг

Друга значајна гитара продадена на аукцијата е копија од познатиот Fender Stratocaster, познат како “Blackie”, која достигна повеќе од $30.000. Оригиналот беше аукциран пред 7 години кога беше продаден за само нешто помалку од $1m (£600,000).

Маркетинг

Clаpton го основаше Crossroads Centre, Antigua во 1998, после совладувањето на својата зависност од алкохол и хероин. Претходно одржани се 2 аукции со цел да се инвестира во центарот, во 1999 и 2004.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button