Реклама
Култура[тор]

Аудио работилницата „Sample & Hold”

Реклама

„Во рамки на фестивалот за електронска музика и медиумска уметност de:sonanz од 29 септември до 2 октомври 2011 г. во Скопје ќе се одржи аудио работилницата Sample & Hold со германскиот артист и продуцент Шнајдер TM (Дирк Дреселхаус).“

За учество на работилницата може да се пријават професионални артисти од југоисточна Европа најдоцна до 10 јули 2011 г.

Маркетинг

Информации за работилницата:

Основната идеја на работилницата е да се компонираат и продуцираат траки, звучни колажи или песни базирани на електронски/дигитално обработени теренски снимки, кои во повеќе помали групи ќе се прават низ градот Скопје во текот на првите 2 дена од работилницата. Од направените снимки во мали групи и ќе се продуцира музика и live-set up од звуци кои на крајот ќе бидат преставени во живо.

Маркетинг

Опрема:

Секој учесник треба да донесе сопствена опрема како на пр.:
– HD / SD-Card Recorder…може и iPhone.
– Laptop / Computer со Audiosoftware како на пр. Logic, ProTools, Ableton Live etc…или Hardware-Sampler / Grooveboxes
– слушалки
– екстерни ефекти како на пр. Delays, Kaoss Pads итн…

Кој може да се пријави?

Може да се пријават артисти кои имаат претходно искуство со продукција на електронска музика и кои сакаат да соработуваат со артисти од ЈИЕ.

Начин на пријавување

Симнете го формуларот од  веб-страната на Гете-институт Скопје, пополнете го и испратете го на desonanzfestival@gmail.com

Изборот на учесниците ќе го направи Шнајдер TM.

Тимот на
de:sonanz Festival
НВО Домино и Гете-институт Канцеларија за врски, Скопје

alt За останати текстови, кликни тука!

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button