Ве молиме, споделите – 12 годишно девојче има тyмop на мoзoкoт, РОДИТЕЛИТЕ се невработени и живеат во мизерни услови

Ајде да ја покажеме нашата хумана страна

Фото: Фејсбук/ П. Марија

На социјалните мрежи Марија П. испрати апел за помош на едно 12 годишно девојче од село Трубарево.

Малолетното девојче е бoлно од тyмop на мозокот, а живее во трошна куќа заедно со своите родители кои се невработени бидејќи „нашата држава ги смета за неспособни“, пишува Марија која преку социјалните мрежи го испрати апелот до сите хумани луѓе. Таа и нејзиното семејство помагаат колку што можат веќе некое време, но бидејќи тоа не е доволно, решила помош да побара и на овој начин.

Еве што пишува во нејзината објава на социјалните мрежи:

„Драги пријатели, девојчето што е на сликата бo ледyва од тyмor на малиот мозок и има само 12 години. Девојчето заедно со семејството живеат во едно трошно куќиче во с.Трубарево кое едвај има покрив. Родителите не се вработени затоа што нашата држава ги смета за неспособни.

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Јас со моите родители им помагаме колку што сме во можност ама не е доволно за да живеат од ден за ден. Ќе ве замолам сите да го споделите овој пост за да можеме да допреме до институциите за помош и за лeкyвaње!!!!

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Напомена: девојчето има само 12 години и заслужува да има достоен живот!!!

За повеќе информации и за помош

Може да ме контактирате!!!“

Фото: Фејсбук/ П. Марија

За повеќе информации за помош можете да ја контактирате Марија со едноставен клик на следниот линк.

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Но, доколку не сте во можност да помогнете од било кои причини, тогаш барем споделете како би можело овој апел да стигне до што поголем број на хумани луѓе.

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Фото: Фејсбук/ П. Марија

Па ви се заблагодаруваме однапред на вашата хуманост!

(Visited 6 times, 1 visits today)