Култура[тор]

Алиса во земјата на чудата – фотографии

„Без разлика дали сте 6 годишен или 95, маж или жена, сите се фасцинирани од приказната за Алиса во земјата на чудата.“

И независно дали авантурите на малата Alice и целиот свет на писателот Lewis Carrol ви создава магична или сореална визија за работите, самата сторија секогаш останува залепена во вас. Уметник или пак само обичен љубител на уметност, оваа приказна најверојатно често пати ве инспирирала на различни начини и за различни нешта.

Во случај да барате повеќе инспирација, ние ви припремивме галерија на фотографии, инспирирани од Алиса во Земјата на Чудата. Направени се од фотографи од целиот свет и ќе ве воведат во неколку верзии или репрезентации на Алиса (и уште неколку други карактери од книгата). Се надеваме дека ќе ја „заскокоткаат“ и вашата имагинација и ќе ве потокнат на нешто убаво.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt За останати текстови, кликни тука!

Маркетинг

Поврзано

Back to top button