Тие се многу фини, но ако го поминете прагот на толеранција кај Овните – пазете се!

Овните се фини личности и тоа го знаат сите оние кои ги имаат во своето опкружување. Но, доколку им го свртите грбот, е тогаш пазете се! Честопати им се случува толку да планираат одмазда, што притоа забораваат зошто и воопшто почнале со тоа.

ФОТО: unsplash.com

Иако делуваат мирољубиво, кога се бесни, подобро е да не ги чепкате. Имаат доста трпение и разбирање за се’, но и тие имаат свој праг на толеранција. Ако го поминете, е тогаш ќе ја видите нивната мрачна страна. Најмногу се разбеснуваат ако ги потцените, додека поради вашата неверност може целосно да ве игнорираат.

Многу се темпераментни, па не избираат средства со кои ќе го нападнат својот противник. Доколку сте ја имале таа несреќа да им покажете која е вашата наслаба точка, очекувајте дека ќе нападнат токму таму.

Нажалост, не е исклучено нивната одмазда да вклучува и ваши блиски луѓе, затоа што знаат дека на тој начин уште повеќе ќе ве повредат. Одмазадата кон нашите блиски боли најмногу, а тоа е она што го сакате Овните – да почувствувате вистинска болка. Најдобро е да не започнувате расправии со овој хороскопски знак, затоа што многу тешко ќе излезете од целата таа ситуација.

Facebook Comments
(Visited 42 times, 1 visits today)