Диети

Африканска диета – идеaлна за во македонски услови

Реклама
Реклама

Оваа диета се заснова на африканската исхрана.

Маркетинг

Ова е згоден слон :)

Во Африка, главен оброк е ручокот. Toj обично се состои од мешевина на зеленчук, мешунки, а понекогаш и од месо. Месото се јаде поретко, поради економската ситуација во Африка, додека оние што живеат во близина на крајбрежјето или пак до некои езера јадат доста риба.

Значи за време на африканската диета се јаде гулаш, супа, зеленчук, риба и месо. Оваа диета е богата со протеини, но слаба со јаглехидрати. Не треба да се јаде (ова можеби е и најважното за нас Македонците) леб, благо, тестенини, кафе, алкохол

Маркетинг

Па, зарем високите температури не се идеални да се ставиме во африкански филм и да ја пробаме оваа диета?

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button