Рецепти

Посни полнети пиперки според рецепт на бугарски домаќинки

Реклама
Реклама

Бабури полнети со зачини и пченка кои се вкусни и сочни, како да ги имате наполнето со месо. Пробајте!

СОСТОЈKИ

Маркетинг

4 црвени бабури (500 г)
Сол, црн пипер,
Црвен пипер
200 грами варена пченка
30 г маргарин
Малку вински оцет
½ врзопче магданос

ПОДГОТОВKА

Маркетинг

Бабурите измијте ги убаво, исчистите и отстраните ги семките, па посолете ги од внатре и ставете црн пипер. Варете ги 10 минути во солена вода. За тоа време исцедете го варената пченка, пропржете ја со маргарин и зачинете со соја, вински оцет и магданос.

Наполнетите пиперки поставете ги во подмачкан огноотпорен сад, додадете малку вода од варењето и печете ги поклопени околу 15-на минути.

 

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button