MAMAРецепти

Зорка Јанчева ни носи рецепт за банички со готови кори – лесни за правење, а превкусни

Зорка Јанчева е вистинска махерка во кујна, а меѓу нејзините бројни традиционални специјалитети што ги подготвува, денес ги избравме баничките со готови кори. 

Реклама
Реклама

Кои намирници ни се потребни и како да ги приготвиме баничките, ни објаснува Зорка.

фото-приватна архива

1 пакување кори

300 мл масло, во маслото Зорка става 1 лажичка печиво и

Маркетинг

100 мл кисела вода

филот се прави со сирење и урда помешано и 1 јајце (ако не е доволно солено може да си посолите по ваш вкус).

Маркетинг

Секоја кора се премачкува и се става филот. Потоа се завиткува во ролатче и потоа во полжавче. Одозгора се премачкуваат со јајце и малку млеко, а потоа се наросува сусам.

Печете ги баничките во загреана рерна на 180 степени околу 15-на минути (во зависност како ви пече шпоретот).

фото-приватна архива
фото-приватна архива
фото-приватна архива

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button