Доколку лебот го оставате на кујнската маса, во фиока или во кутија за леб, а сепак го чувате во пластично ќесе, веднаш да ви кажеме, тоа воопшто не е добра идеја.
Лебот во ќесе ќе се исуши, додека во кутија има шанса да се развие мувла.
Маркетинг
ФОТО: Pexels
Најдоброто решение, колку и да звучи глупаво, е да го ставите лебот во замрзнувач.
На овој начин секогаш ќе имате свежо лепче, а можете да го одмрзнете на два начина: ако ви треба веднаш извадете го замрзнатиот леб, ставете го во алуминиумска фолија и загрејте го во рерна, а ако сакате свеж леб. за наутро извадете го пред спиење и ставете го на чиста кујнска крпа за да се одморзнува полека преку ноќ.
Маркетинг
Наутро ќе има вкус како штотуку сте го купиле во пекара.
ФОТО: Pexels
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .