Совршен е како додаток или прелив на чипсот.
Потребни состојки:
500 g гауда кашкавал исечкан на коцки
1 конзерва феферонки
½ шолја млеко
1 лачичка путер
2 лажички ким
2 лажички лук во прав
2 лажички кромид во прав
Сол и бибер
Подготовка:
Маркетинг
Во едно тенџере ставете го кашкавалот, млекото и путерот. Варете на тивок оган додека не се стопи кашкавалот.
Додајте ги ситно исечканите феферонки, кимот, лукот и кромидот во прав, солта и биберот.
Маркетинг
Додајте уште млеко ако сосот е многу густ и послужете го веднаш додека е топол.
Може да го комбинирате со готов чипс или да направите домашно испечен компир и да се препуштите на уживањето.
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .